Metode pentru un somn mai odihnitor

Dat fiind faptul că am avut perioade în viață când insomniile erau la ordinea zilei (sau a nopții) m-am informat și am descoperit câteva metode pentru a avea un somn mai bun, mai odihnitor și nu în ultimul rând pentru a dormi mai bine.Acestea fiind spuse, metodele despre care vorbesc sunt:

Dormi într-o cameră racoroasă – acest lucru se aplică în perioadele de vară, iarna însă nu e tocmai plăcut să dormi într-o cameră unde este mai frig că afară.

Ține o ceapă tăiată lângă pat – chiar dacă mirosul nu e prea plăcut, o ceapă tăiată pusă lângă pat în timpul pe care-l dormiți vă va asigura un somn bun și odihnitor.

Evită agitația de dinaintea somnului – somnul tău sigur nu va fi unul prea plăcut în cazul în care înainte de a te pune în pat ai efectuat muncă fizică obositoare.

Televizorul și calculatorul nu ajută – am cunoscut oameni care spuneau că înainte să încerce să adoarmă se uită cu orele la televizor sau fac diverse activități pe calculator.Ei bine, această tehnologie nu vă va ajuta cu nimic somnul ci vă va face mai rău.

Asigură-te că va fi liniște în camera – înainte de a încerca să adormi asigură-te că în camera unde te afli nu se vor auzi zgomote care îți vor tulbura somnul.

Creează-ți o rutină a somnului – faceți ”experimente” și stabiliți un program orar strict în care să dormiți și la care corpul vostru va reacționa cel mai bine.Astfel, atunci când se va apropia oră la care v-ați obișnuit organismul senzația de somn se va instala automat.

Dacă aveți probleme cu somnul încercați să respectați sfaturile pe care le-am precizat mai sus și vă pot asigura că se va îmbunătăți considerabil calitatea somnului iar ziua, odihniți fiind, toate activitățile voastre vor fi mai productive și vor decurge mult mai bine.

Lasă un răspuns