Să mâncăm mai multe legume?

Eu pot spune că nu sunt tocmai cel mai grijuliu om atunci când vine vorba de alimentație. Nu am contactat niciodată vreun nutriționist să-mi facă vreo cură magică pe bază de fasole și frunză verde care mi-ar fi promis că o să mă transforme într-un adevărat hercule cu 0% procent de grăsime, și 30kg cu tot cu haine. :)) Nu am probleme cu greutatea, merg la sală 5-6 zile pe săptămână, mă antrenez destul de bine și mănânc tot ce vreau atunci când vreau. Dacă mi se face poftă de mici cu cartofi prăjiți la ora 3 dimineața atunci mă duc, cumpăr mici și îi fac în tigaie și aia e, îmi satisfac pofta fără să am vreo problemă de sănătate.

Sunt de părere că e mai important ceea ce-ți iese pe gură decât ceea ce intră și știu faptul că atâta timp cât organismul meu se simte bine cu ceea ce mănânc iar creierul meu își face treaba ca la carte nu au ce probleme să apară.

Știu ca a sunat puțin cam ciudat, cam așa ar spune și un suprapoderal care mănâncă zi de zi la McDonalds și e împăcat cu ideea că-i plac gusturile de acolo prea mult pentru a putea renunța vreodată dar (există un dar) alt mod mai concret de exprimare n-am găsit. Nu înțelegeți faptul că mănânc numai mâncare nesănătoasă. Mânânc ceea ce vreau, e o oarecare diferență. Din alimentația mea fac parte atât legume-fructe, fac parte mâncărurile obișnuite din fiecare casă (ciorbe, supe, fripturi) și mai mănânc ocazional și junk-food de la fast-food-uri dacă am poftă neapărat de așa ceva.

În încheiere vă recomand, dacă nu aveți niciun fel de probleme de sănătate și nu vreți să slăbiți sau să vă îngrășați nepărat, să mâncați ceea ce vrea organismul vostru și ceea ce simte că e bine. Dacă aveți poftă de salată, mâncați salată, dacă aveți poftă de fast-food, mâncați fast-food. Nu vă fortați să mâncați numai morcovi asezonați cu ghimbir și sfeclă și să tremurați atunci când vedeți o friptură. :))

Lasă un răspuns