Tantrumurile sau crizele de nervi ale copiilor

Tantrumul este un nou termen in literatura de specialitate si se refera la crizele de personalitate ale copiilor, crize care se manifesta prin tipat, plans, urlat, lovit sau tavalit pe jos.

O astfel de criza apare din senin fara sa poata fi controlata, dar mai ales fara sa poata fi anticipata, motiv pentru care parintii trebuie sa invete sa faca fata amalgamului de sentimente.

De la frustare si pana la neputinta sau suparare, un parinte va trece cu siguranta prin toate aceste stari, insa nu trebuie sa uite ca nu este sigurul, iar aceste situatii sunt mai mult decat normale.

Crizele de la 2 ani apar cel mai frecvent datorita faptului ca cel mic nu isi poate exprima ganduri si dorintele. El este suficient de mare pentru a intelege tot ceea ce se intampla in jurul lui, insa este inca mic pentru a reusi sa verbalizeze tot ceea ce ii trece prin minte.

Acesta este motivul pentru care un copilas va plange si se va tavali pe jos ori de cate ori parinti nu inteleg exact ceea ce el isi doreste.

Astfel de crize au o durata relativ scurta de timp si dispar exact asa cum au aparut. Parintii trebuie sa inteleaga drama prin care cei mici trec si sa fie alaturi de ei pana reusesc sa se calmeze.

O stare de iritare si de agitatie din partea parintelui nu va face altceva decat sa agraveze situatia. Copiii reusesc printr-o criza de personalitate sa se elibereze de stress, sa se linisteasca si sa elimine toata energia negativa acumulata.

Lasă un răspuns